Plesne dejavnosti – Ljudski plesi

Število ur tedensko: 1
Letno število ur: 35
Razred: 8.Ljudski ples je vključen v program devetletne osnovne šole kot izbirni predmet, ki se izvaja v obsegu 35 ur. Ponujamo ga učencem v 8. razredu.

Ples je umetnostna zvrst, pri kateri lahko učenci v največji meri sodelujejo z lastno aktivnostjo in ustvarjalnostjo kot posamezniki in v skupini. Od nekdaj je bil del družabnega življenja in pomaga pri oblikovanju celostne podobe vsakega človeka. S spoznavanjem ljudskih plesov se želi pri učencih zbuditi radovednost o tem, kako so plesali včasih.

Plesna vzgoja prispeva k estetski, glasbeni in družabni vzgoji. Je sredstvo za vzgojo ritmičnega posluha. Pri Ljudskem plesu bodo učenci spoznali plesne elemente (igre in plese) otroških ljudskih plesov, ki izhajajo večinoma iz različne hoje, teka, korakanja, menjalnega koraka, poskokov, trojnega koraka in skokov.
Seznanili se bomo s plesnimi značilnostmi različnih predelov Slovenije in se naučili posamezne lažje plese različnih slovenskih pokrajin.

Ples ne pomeni le mehanskega ponavljanja zaporedja plesnih korakov, ampak je tudi sredstvo za sproščanje čustvene napetosti in vzpodbujanje ustvarjalnosti.

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost