Select Page

V soboto, 3. 12. 2022, je na osnovni šoli Žirovnica potekal impromptu debatni turnir. To pomeni, da smo tekmovalci dobili debatno trditev in nato imeli 1 uro za pripravo argumentov. Turnir je potekal v treh krogih, vsak krog je imel drugačno debatno trditev.

Na debati so z naše šole sodelovale 4 ekipe in sicer: ekipa Proelium, ki jo sestavljajo Karlin Stanek, Mila Glumac ter Val Majerle, ki so kot ekipa zasedli odlično 2. mesto, na kar smo zelo ponosni. 

Druga skupina debaterjev iz naše šole se je imenovala Hitri polži, ki so kot ekipa zasedli krasno 4. mesto, kot skupina med novinci oz. začetniki pa so osvojili 1. mesto. Sestavljali so jo Žan Skube, Maša Gorenc ter Jan Skube

Tretjo ekipo, ki je predstavljala našo šolo, sta sestavljali samo Tinja Fetih in Neva Vidic zaradi bolezni njihovega 3. govorca, Vida Žagarja. Še vedno pa se jima je uspelo uvrstiti na odlično 2. mesto med skupinami debaterjev začetnikov.

Četrta skupina, ki je sodelovala na tem debatnem turnirju in nastopala pod imenom naše šole, pa so bili Zara Kosec, Neža Drenovec in Gaber Slana, ki pa so bili tretji najboljši med ekipami novincev.

Mila Glumac iz skupine Proelium se je med vsemi debaterji uvrstila na visoko 5. mesto, med debaterji začetniki pa na izvrstno 1. mesto. Val Majerle je z 11. mestom med vsemi debaterji na žalost za las ušel priznanju. Žan Skube se je med debaterji začetniki uvrstil na odlično 6. mesto, Jan Skube na 8., Neva Vidic pa je osvojila 9. mesto med debaterji začetniki.

Vsi debaterji so se izvrstno odrezali in smo zelo ponosni nanje, zahvaljujejo pa se svetovalni delavki Miri Marinšek za mentorstvo. Veliko pa je z uporabnimi nasveti k njihovem uspehu pripomogel tudi Matic Gorenc, bivši učenec naše šole.

debaterka Neva Vidic, 8. c

(Skupno 266 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost