V soboto 6. maja smo se člani čebelarskega krožka na OŠ Domžale udeležili 40. državnega tekmovanja mladih čebelarjev na Osnovni šoli Gustav Šilih v Velenju.

Tekmovali smo na srednji težavnostni stopnji z dvema ekipama. V 1. ekipi sta tekmovala Jaka Lenček in Anže Petrnoster, v 2. ekipi pa Luka Vujič in Matevž Strnišnik. Na tekmovanje smo odšli skupaj s tekmovalci in mentorji iz Mengša, Doba, Dolskega in Kamnika. V avtobusu nas je bilo skupaj 48 tekmovalcev in mentorjev.  V Velenje smo prispeli malo pred 9.00 uro, se prijavili ter odšli na predavanje in otvoritev. Domačini so nas zelo lepo sprejeli in ob dobri organizaciji smo uspešno tekmovali, se udeležili posveta mentorjev čebelarskih krožkov, nato pa smo odšli na ogled Velenjskega gradu in imeli smo še orientacijski pohod po Velenju. Po kosilu pa smo se zopet zbrali v telovadnici na zaključnem srečanju, kjer so nam učenci OŠ Gustav Šilih pripravili lep program z razglasitvijo rezultatov.  Z doseženim znanjem smo lahko zelo zadovoljni saj sta obe ekipi osvojili srebrno priznanje. Luki in Matevžu sta manjkali 2 točki do zlatega priznanja, Jaki in Anžetu pa 2 točki. Vsi smo bili z doseženim zelo zadovoljni.

Ob povratku smo se če ustavili v Čebelarskem domu v Izlakah, kjer smo ob prijettnem druženju pojedli pico in se okrog 19.00 vrnili v Domžale.

(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost