V okviru LAS projekta BeeZOO smo v torek, 10.5.2022, posadili medovit vrt na robu Češminovega parka. Vrtnarili smo učenci čebelarskega krožka naše šole ter mladi iz Društva verjamem vate.

Na travniku ob šolski ploščadi bo stal čebelarski paviljon, ki bo vključeval – leseno čebelico, učni čebelnjak, medoviti vrt ter pozno košen travnik.

Vrtnarstvo Trajnice Carniola vrtnarija je pripravilo načrt vrta, uredilo gradice in priskrbelo sadike medovitih rastlin. Učenci pa smo sodelovali pri zasaditvi dela vrta. Vrtnar gospod Matic Sever je predstavil potek nastanka medovitega vrta, pomen dobrega načrta zasaditve rastlin, ki cvetijo skozi celo leto, da je paše za čebele vedno dovolj. Nato smo si ogledali medovite rastline in si ogledali pravilno saditev (jemanje rastline iz lončka, urejanje koreninskega dela, izkop dovolj velike jamice za rastine, utrditev koreninskega dela po zasaditvi). V nadaljevanju pa smo se učenci preizkusili tudi v praktičnem vrtnarjenju – zasaditvi rastlin.

V nadaljevanju bomo s skupnimi močmi skrbeli za medoviti vrt. Želimo si, da bi vrt pisano sijal in z medičino skrbel za hrano naše čebelje družine.

Naj cveti, naj leti, naj medi!

                                                                                                    Mentorica: Jana Tomažič-Ličen

(Skupno 202 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost