Select Page

V preteklih tednih se je izkazalo, da za vsesplošno poučevanje na daljavo ni prvenstveno primerno sinhrono poučevanje (predavanja v živo za vse učence hkrati). Od tod naravno sledi, da je za učečega najboljša asinhrona  (vnaprej posneta) razlaga, ki mu omogoča samostojno razpolaganje s časom (kdaj in koliko časa bo namenil za učenje ob video Razlagi) in enostavnejšega razjasnjevanja pojmov (večkratno predvajanje posameznih odsekov) in dodatna sinhrona komunikacija o evidentiranih problemih v skupinskih ali individualnih pogovorih.

 

 

 

To ponuja koncept razlagamo.si

 

 

 

Temeljna elementa stičišča so “Gradiva in video razlage” ter  “Podporni pogovori”. Pri podpornem pogovoru bo učenec zastavil vprašanje, na katero bo odgovoril prostovoljec, študent. V tej komunikaciji se bodo individualno reševali manjši problemi in evidentirala vprašanja. Učenci bodo po potrebi usmerjeni v zbirko “Gradiva in video razlage”, kjer bodo našli dodatno pomoč.

Podporna točka nastaja na pobudo treh mariborskih fakultet, grajena je na entuziazmu kot odziv na trenutno situacijo, kjer bodo vsa gradiva za vse uporabnike povsem prosto dostopna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 427 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost