V okviru Ekošole smo v preteklem šolskem letu sodelovali v projektu Hrana ni za tjavendan, ki tako učence kot tudi nas odrasle spodbuja k pripravi okusnih obrokov iz ostankov hrane, s čimer zmanjšujemo količino zavržene hrane.

V projektu je sodelovalo 70 ustanov z 271 recepti.

Učenke OŠ Domžale Hana Nemec, Manca Poje, Manca Dolgan in Xinying Qui, so pripravile reciklirano sladico, ki so ji nadele ime PINCOTA. Njene osnovne sestavine so kruh in pinjenec, kar predstavlja pogost ostanek naše šolske malice.

Prav njihov recept je bil izbran kot eden izmed dvajsetih najboljših in je  objavljen v knjižici receptov Reciklirana kuharija 2021/22. Vabljeni k ogledu. Mogoče pa vas prepriča kateri izmed okusnih receptov, da ga preizkusite tudi sami.

Še nekaj idej, kako porabiti ostanke hrane, najdete na spodnji povezavi, kjer si lahko  ogledate kuharsko virtualno delavnico MasterChefa Saše Šketa:

https://video.arnes.si/watch/227qdwp2vslr.

mentorici Renata Avbelj in Petra Schwarzbartl

(Skupno 369 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost