Sodobna priprava hrane

Število ur tedensko: 1
Letno število ur: 35
Razred: 8.

Glavni namen izbirnega predmeta je pridobiti dodatna znanja o prehrani in praktične izkušnje s področja sodobne priprave hrane.

Učenci se učijo o ritmu prehranjevanja, kakovosti hrane, prehranjevalnih navadah in potrebah organizma po hranilnih snoveh. Spoznali bodo tudi načine priprave, postrežbe in uživanja hrane ter ugotavljali posledice slabih prehranskih navad in razvijali odgovornost do zdravja. Postavili se bodo tudi v vlogo ocenjevalca jedi.

Pri pouku bo veliko praktičnega dela, zato bo pouk dinamičen, zanimiv, predvsem pa bo učencem nudil praktična znanja s področja kulinarike. ustvarjalni in izvirni.

Znanje, ki ga pridobijo, lahko koristno uporabijo v svojem vsakdanjem življenju in jim je dobra popotnica za ohranjanje zdravega življenja!

Predmet je enoleten, izvaja se po 2 šolski uri vsakih 14 dni.

(Skupno 703 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost