Šolski ekovrt

V sklopu krožkov ter izbirnih predmetov učenci skrbijo za šolski ekovrt po načelu permakulture in biodinamičnega vrtnarjenja. Pridelke in delo na šolskem ekovrtu vsako leto predstavimo na Biodnevu v Češminovem parku. Z aktivnostmi na šolskem vrtu bomo začeli v spomladanskem času v sklopu krožka šolski ekovrt.Vodja projekta je mag. Katarina Vodopivec Kolar.

Lik-s-korenjem napis mali

OŠ DOMŽALE PREJELA ZNAK ŠOLSKI EKOVRT

V četrtek, 7. 3. 2013, je bila v Ljubljani prva slavnostna podelitev znakov Šolski ekovrt, ki ga je prejelo prvih 22 vzgojno-izobraževalnih ustanov v Sloveniji, vključenih v Mrežo šolskih vrtov, pod okriljem Inštituta za trajnostni razvoj v Ljubljani.

 Častno listino in izjavo z ZNAKOM ŠOLSKI EKOVRT je je v imenu OŠ Domžale prejela mag. Katarina Vodopivec Kolar, ki je drugo šolsko leto mentorica učencem, ki se učijo urejati šolski vrt po načelih trajnostnega razvoja v skladu z ekološkimi smernicami. Znak so slavnostno podelili ga. Anamarija Slabe, vodja programa Šolski ekovrt, ambasadorka programa dr. Manca Košir ter minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano g. Franc Bogovič.

podelitev priznanja

 

Prejetje znaka Šolski ekovrt pomeni potrditev za dobro dosedanje delo ter obvezo za naprej, da bomo vrt še naprej ustrezno negovali in ga čim bolj vključevali v celoten program šolskega dela.

izjava      znak

Aktivnosti v šolskem letu 2017/2018:

Koordinatorica: mag. Urška Gorjan

Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Okoljska vzgoja in ROD, učenci Naravoslovnega krožka in krožka Šolski ekovrt ter učenci 5. c bodo skrbeli za šolski vrt v različnih letnih časih po načelih biodinamičnega vrtnarjenja. Ob opazovanju narave in obdelovanju vrta učenci izkustveno usvajajo dragocene izkušnje, kako oblikovati antropogeni ekosistem. Tako se jim veča zavest o varovanju in spoštovanju narave, kar je pomemben cilj vzgoje za trajnostni razvoj na naši šoli.Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Okoljska vzgoja in ROD, učenci Naravoslovnega krožka in krožka Šolski ekovrt ter učenci 5. c bodo skrbeli za šolski vrt v različnih letnih časih po načelih biodinamičnega vrtnarjenja.

Aktivnosti v šolskem letu 2016/2017:

Aktivnosti v šolskem letu 2015/2016:

Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Okoljska vzgoja in kmetijstvo, ter učenci naravoslovnega krožka in krožka šolski ekovrt ter učenci 5. c bodo skrbeli za šolski vrt v različnih letnih časih po načelih biodinamičnega vrtnarjenja. Ob opazovanju narave in obdelovanju vrta učenci izkustveno usvojijo dragocene izkušnje, kako oblikovati antropogeni ekosistem. Tako se jim veča zavest o varovanju in spoštovanju narave, kar je pomemben cilj vzgoje za trajnostni razvoj na naši šoli. Uspešno smo zaključili mednarodni eTwinning projekt: http://www.os-domzale.si/etwinning-projekt-vrtimo-se-na-vrtu/

Aktivnosti v šolskem letu 2015/2016:

Aktivnosti v šolskem letu 2014/2015:

Aktivnosti v šolskem letu 2013/2014:

(Skupno 276 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost