Ponedeljek, 12. 12. 2022

Po prihodu v dom so imeli učenci prve dejavnosti. Učenci 9.c so se s sanmi preizkusili na snežnih strminah, učenci 9. b pa so v kuhinji pripravili belokranjsko pogačo.

Zvečer je imel 9. c razred čas za ustvarjanje. Izdelovali so božične okraske, ki sedaj krasijo dom CŠOD, 9. b razred pa se je odpravil na nočni sprehod z lučkami na glavi skozi Radence. Na koncu sprehoda jih je pogrela toplo pečena pogača.

Torek, 13. 12. 2022

Drugi dan šole v naravi smo pričeli s skupnim pohodom na Radensko steno, kjer se nam je ponujal prekrasen pogled na vas Radenci in širšo okolico. Po krajšem pohodu v zimski idili smo prispeli do lovske koče, kjer so si učenci na odprtem ognju za malico spekli okusne hrehovke.

Popoldan smo nadaljevali z aktivnostmi. Učenci so imeli orientacijo v naravi in se naučili belokranjskih ljudskih plesov (generalka za valeto).

Večer smo zaključili z odbojkarsko tekmo med oddelkoma b in c, kasneje pa še z ogledom polfinalne tekme Svetovnega prvenstva v nogometu.

Sreda, 14. 12. 2022

Tretji dan šole v naravi smo zjutraj pričeli z lokostrelstvom in snemanjem animiranih filmov.

Kasneje po kosilu pa so učenci ločeno po oddelkih ponovili ponedeljkove dejavnosti. Tokrat se je 9.b odpravil na sankanje in 9.c preizkusil v peki pogače.

Po večerji so imeli učenci še ustvarjalne delavnice. Dan pa smo podobno kot v torek zaključili z ogledom nogometne tekme.

Četrtek, 15. 12. 2022

Četrti dan šole v naravi so se učenci preizkusili v plezanju na plezalni steni in v izdelovanju tradicionalnih belokranjskih pisanic.

Po kosilu so imeli delavnico o črnem močerilu, na koncu pa so imeli še najtežjo preizkušnjo in v manjših skupinah opravili orientacijski pohod po vasici.

Po večerji smo za zadnji večer organizirali različne dejavosti. Učenci so se zabavali in plesali ter se tako še zadnjo noč skupaj družili.

Petek, 16. 12. 2022

Zadnji dan šole v naravi so imeli učenci za zaključek še tri delavnice. Po skupinah so izdelovali zapestnice, tekmovali v lokostrelstvu in spoznali domačo živalico CŠOD Radenci – kačo Newtona. Po kosilu se je naš teden zaključil in počasi smo se odpravili domov.

V tem tednu, ki smo ga preživeli v CŠOD Radenci, so učenci spletli nova prijateljstva in skupaj preživeli čudovitih pet dni, ki jim bodo ostali v lepem spominu.

Objava bo prestavljena v arhiv dne: torek 10 januarja, 2023

(Skupno 1.661 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost