V soboto, 19. 1. 2019, je na Osnovni šoli Franceta Prešerna v Mariboru potekal četrti osnovnošolski debatni turnir na državni ravni. Udeležile so se ga tudi 4 debatne ekipe OŠ Domžale. Na turnirju je sodelovalo 35 ekip in 105 govorcev.

Na aktualno debatno trditev OCENE BI MORALI UKINITI smo se debaterji s prebiranjem člankov pripravljali en mesec. Vložen trud se nam je več kot obrestoval, saj sta se v finalno debato uvrstil kar 2 ekipi OŠ Domžale. V finalu sta argumente ZA in PROTI tehtali ekipa SKOR BLOND, v sestavi Zarja Lapanje, Emina Vukalić in Ajda Vodnjov in ekipa VSAJ DRUGI, v sestavi Pia Frelih, Lev Glumac in Matic Gorenc. Zmagala je ekipa SKOR BLOND.

Prvo mesto med posamičnimi govorci sta si delili Pia Frelih in Ajda Vodnjov, 3. mesto je zasedla Zarja Lapanje, 5. mesto je dosegla Emina Vukalić in 9. mesto Matic Gorenc.

Tudi debaterji začetniki so dosegli velik posamični uspeh. Zastopali sta nas dve ekipi začetnikov in sicer ekipa  Mi 3, v sestavi Žana Petančič, Pruša Katarina Matvoz in Jure Štular ter ekipa Šalabajski, v sestavi Janja Kumin, Enej Sukič in Mark Gedrih. Pruša Katarina Matvoz je bila najboljša govorka začetnica, Žana Petančič 5. in Jure Štular 6. najboljši govorec začetnik.

 

                                                                                                         Ajda Vodnjov, 9. razred

(Skupno 991 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost