Na OŠ Domžale se vsako leto všola veliko učencev priseljencev. Prihajajo iz  Bosne in Hercegovine, Makedonije, Kosova, Kitajske, Rusije, Ukrajine …

Ti učenci naletijo na številne težave: ostanejo brez varnega znanega okolja, prijateljev, sorodnikov, srečajo se z novo, drugačno kulturo, jezikom, pogosto z drugačno pisavo, brez prijateljev … Zavedamo se te situacije in jim poskušamo pomagati z vrstniško pomočjo, z dodatnimi urami slovenščine, prilagoditvami pri pouku, pri ocenjevanju, s pogovorom.

Pa vendar, težave še vedno ostajajo. Zato smo bili  prijetno presenečeni in veseli darila, ki ga je založba Miš pripravila za učence priseljence letos februarja. Namreč, tema letošnjega festivala Bralnice pod slamnikom, je bila novi začetki in učenci priseljenci so zagotovo v situaciji, ki ji lahko rečemo novi začetki. Založba Miš, organizator festivala, se je odločila, da tem učencem podari knjigo, kot popotnico za dober začetek na poti usvajanja slovenščine.

Učenci so se podarjenih knjig zelo razveselili, zato se založbi Miš zahvaljujemo za njihov prispevek. Tudi z njihovo pomočjo bodo novi začetki naših učencev priseljencev bolj verjetno postali zgodba s srečnim koncem.

                                                                       Mira Marinšek, svetovalna služba

(Skupno 185 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost