V petek, 20. 5. 2022, smo se učenci 4., 5. in 6. razredov, ki obiskujemo neobvezni izbirni predmet nemščina, odpravili na ogled čokoladnice Zotter in živalskega vrta Herberstein.

Kar zgodaj je bilo treba vstati, saj je bil odhod z avtobusom izpred OŠ Domžale že ob 6.00, tako da smo vsi prišli še nekoliko zaspani. Po kaki uri in pol smo naredili kratek postanek pri Mariboru; pomalicali smo in šli na stranišče. Potem smo nadaljevali pot. Prispeli smo ob 9.30, v kinu smo si ogledali kratek film o nastanku te svetovno znane manufakture Zotter. Nato je sledila nepozabna dogodivščina skozi čokoladno gledališče, kjer imajo za pokušino razstavljenih več kot 360 različnih vrst čokolade. Čokolada je bila v tekoči in trdni obliki, poskusili pa smo lahko tudi mleko v prahu in vonjali različne začimbe. Poskusili smo ogromno čokolade: od gromozanskih fontan do majhnih elegantnih pralinèjev 😋.

Pojedli smo je, kolikor smo želeli, da le količina ni presegla meje, nad katero se za nas ne bi končalo najbolje 😄. Po ogledu in nakupu smo se odpravili v ZOO Herberstein. Imeli smo dve uri, da smo v manjših skupinah obhodili čim večji del, vsega pa le ni bilo mogoče prehoditi; vse poti skupaj so dolge neverjetnih 16 km. Na začetku smo dobili manjši zemljevid, ki naj bi nam pomagal, da se lažje orientiramo, toda večinoma nam sploh ni bil v pomoč.  Zelo zabavno je bilo, ko smo na razpotju srečali kakšno drugo skupino, ki je imela isto težavo: slabo orientacijo. Videli smo veliko različnih živali: od lemurjev, opic in levov, do rib, pelikanov in lenivcev.

Če pa smo prišli v rastlinjak na koncu in se približali kamnitemu zidu, smo lahko od blizu opazovali grad Herberstein, kjer še danes živi družina Herberstein.

Med vožnjo domov pa smo se okrepčali v McDonald’s-u v Gradcu. Okoli 19.00 ure smo prišli pred OŠ Domžale, kjer so nas že čakali starši.

Polni spominov in zabavnih dogodivščin smo se utrujeni odpeljali domov, prepričani, da tega zabavnega izleta ne bomo nikoli pozabili.

                            Špela Turšič Kilibarda, 5.c

(Skupno 635 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost