Čarobni decembrski prazniki so čas obdarovanj, ljubezni in sočutja. So polni dragocenih trenutkov, ko širimo dobro voljo, se posvečamo družini. Naša šola namenja veliko pozornost razvijanju solidarnosti, dobrodelnosti, skrbi za ljudi, ki potrebujejo pomoč.

Nekaj zadnjih let smo se tako decembra pridružili vseslovenski akciji zbiranja materialne pomoči za družine v stiski, »Anini zvezdici«, letošnji december pa bi, z vašo solidarnostjo, radi pomagali družini naše bivše učenke. Učenka je v času šolanja pokazala veliko solidarnost ter mnogim nudila vrstniško pomoč. Družini te učenke pa nikoli ni bilo prav lahko. Imajo 26-letno hčerko, ki je hroma po eni strani telesa, je na invalidskem vozičku in ima še vrsto drugih težav: epilepsijo, cerebralno paralizo … Letos zadnje leto obiskuje OŠ Roje. Potrebuje 24-urno nego in varstvo. Oče se je dolga leta bojeval z raznimi zdravstvenimi težavami in pri 40-ih letih je invalidsko upokojen. Njegova pokojnina znaša 376 evrov. Pred štirimi leti pa je zbolela še mama (možganska anevrizma), ki je bila do tedaj, s svojo močno voljo, kos vsem težavam.

Purple heart in the hands(Vir slike: http://pomagajmo.weebly.com/uploads/2/0/9/4/2094993/3959919_orig.jpg?0)

Težavam pa še ni videti konca. Imajo 20 let star avto, ki je velikokrat v okvari. Avto nujno potrebujejo za prevoz invalidne hčerke v šolo (v prihodnje bo obiskovala Center za usposabljanje v Ljubljani, ki edini sprejema nepokretne osebe), k zdravniku … Potrebovali bi kombi, ki si ga ne morejo privoščiti, ali večji enoprostorec, ki bi ga lahko prilagodili za prevoz invalidskega vozička.

Spoštovani starši, dragi učenci, naprošamo vas, da se odpoveste kakšnemu decembrskemu darilu in darujete družini za pomoč pri nakupu prilagojenega vozila. Decembrski prazniki naj bodo lepi za vse.

Vsem, ki želite pomagati družini v stiski, sporočamo, da sta načina zbiranja sredstev sta dva:

  1. Učenci bodo zbirali denarne prispevke v okviru oddelka. Vsak razrednik je že ali še bo obvestil učence do kdaj lahko prinesejo denarne prispevke.
  2. Starši lahko denarni prispevek za nakup prilagojenega vozila nakažete na TRR in sicer:

IBAN  SI 56 0230 0001 9337 159

Referenca oz. sklic: SI 00 29180

Koda namena: CHAR       Donacija za Špelo

Naslov: ZPM, Ljubljanska 58, 1230 Domžale

Vodstvo šole

(Skupno 414 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost