V petek, 19. novembra 2021, bomo na naši šoli za vse učence izvedli dan dejavnosti – EKO DAN

Prvo šolsko uro bodo učenci, kot že vsako leto na dan slovenske hrane, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru, že enajstič zapored, zaužili tradicionalni slovenski zajtrk.

Po zajtrku bodo učenci, drugo šolsko uro, izdelovali čim večje število papirnatih ladjic, in se z njimi pridružili projektu »Šest milijonov ladjic«: spomin na preteklost in rešitev za prihodnost. Gre ta vseslovenski projekt, h kateremu je minuli mesec pozval profesor zgodovine na Srednji ekonomski šoli Maribor in ustanovitelj humanitarnega društva UP-ornik Boris Krabonja. Akcija, katere cilj je izdelati šest milijonov papirnatih ladjic, ki predstavljajo šest milijonov žrtev holokavsta, se je uradno začela oktobra in bo trajala do 9. maja 2022. Na koncu akcije bodo ladjice izdelane iz vse Slovenije prodali podjetju Surovina, denar pa bo društvo UP-ornik porabilo za socialno šibke.

Od tretje ure naprej bodo posamezni oddelki imeli različne dejavnosti.

Šesto in sedmošolci se bodo spraševali o problemu odvržene hrane in kaj bi se z njo še lahko kaj naredilo oz. se zmanjšalo njeno količino.

Osmošolci bodo imeli izobraževanja iz oživljanja in prve pomoči ob najpogostejših poškodbah, ki se zgodijo v domačem okolju.

Devetošolci pa se bodo odpravili na kratek pohod, do zbirnega centra odpadkov v Dobu, kjer jim bodo zaposleni pokazali in obrazložili način zbiranja in ločevanja odpadkov.

Predviden konec eko dne je za vse razrede planiran okoli 12.30.

Želim vam prisrčen eko pozdrav.

Vodja dneva dejavnosti: Rok Tišler

(Skupno 363 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost