Učenci osmega in devetega in razreda smo se v petek, 24.2. 2017, izpred šole z avtobusom odpeljali proti Londonu. Vožnja je bila precej zabavna in z veliko postanki. Po celonočni vožnji smo se naslednje jutro v Franciji vkrcali na trajekt, s katerega smo, ko smo se približevali Veliki Britaniji,  ugledali čudovite klife. Ko smo prispeli na drugo stran, smo lahko že iz avtobusa opazovali angleško arhitekturo in pokraljino. Nato smo se sprehodili po Londonu. Vse so nas navdušili rdeči dvonadstropni avtobusi in telefonske govorilnice. Popeljali smo se z ladjo po reki Temzi, s katere smo videli Tower bridge, London eye in Big Ben, kjer smo se tudi izkrcali in si ga od blizu ogledali. Kasneje smo se peljali tudi s podzemno železnico (Tube) in obiskali naravoslovni muzej.  Proti večeru pa še muzej Madame Tussauds ali muzej voščenih lutk.

Naslednji dan smo se odpeljali v Oxford, kjer nam je angleška vodička razkazala kolidže in eno izmed dvoran, kjer so snemali film Harry Potter. Popoldne smo obiskali tudi Shakespearov rojstni kraj – Strattford upon Avon in si ogledali hišo, v kateri se je rodil ter park s spominskim obeležjem.

Tretji dan smo se zgodaj zjutraj odpravili na letališče in od tam z letalom poleteli na Irsko. Najprej smo obiskali kmetijo, kjer smo pekli kruh, igrali njihov tradicionalni šport hurling, plesali, igrali na bobne, si ogledali živali in se sprehodili po šotišču. Po tem pa nas je pričakalo zelo okusno domače kosilo. In še vožnja do Dublina ter sprehod z ogledom mestnih znamenitosti: O’Connel Street, St. Stephen’s park, Narodni muzej. Pred spomenikom irski junakinji Moly Malone smo zapeli pesem z istim naslovom, ki je neuradna himna Dublina. Od zunaj smo videli tudi znano tovarno piva, imenovano Guiness.

Peti dan smo se po zadnjem ogledu Dublina odpravili na letališče in z avtobusom domov. Mislim, da je bilo potovanje vsem zelo všeč.

Eva Lunar, 9.c

(Skupno 177 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost