Učiteljici Petra Zupančič in Jasna Zorenč sva v letošnjem šol. letu prvič organizirali gledališko-plesni tabor, ki je bil namenjen učencem 6. in 7. razreda, ki obiskujejo izbirna predmeta gledališki klub in ples.

Tabora, ki je potekal od 27. do 28. 9. 2019, v CŠOD Kranjska Gora, se je udeležilo 24 učenk. Po prihodu v Kranjsko Goro in namestitvi smo se najprej med sabo malo bolje spoznali in povezali preko različnih  spoznavnih in povezovalnih iger. Po kosilu smo se odpravile na prekrasno lokacijo ob jezero Jasna, kjer smo izvedle »Umetniško žilico« ter se seznanjale z osnovami gledališke pedagogike in plesa v naravnem okolju.  Sledila je impro delavnica s štirimi različnimi igrami. Tudi večer je bil v znamenju gledališča in plesa – tokrat na zabaven način. Sobotni dan smo začele z jutranjo telovadbo v Športnem parku Pišnica, sledila je delavnica gledališke pedagogike, po kosilu pa še delavnica ustvarjalnega giba. Pozno popoldan smo tabor zaključile z evalvacijo, na kateri so učenke izrazile svoje navdušenje nad taborom in naju spodbudile, da bova tabor ponudili tudi v prihodnjem šolskem letu.

Resnična pohvala vsem udeleženkam, ki so pokazale, da sta jim gledališče in ples res pri srcu, in so pri vseh dejavnostih sodelovale zelo zavzeto.

                                                                   Petra Zupančič in Jasna Zorenč

(Skupno 541 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost