Select Page

V četrtek, 16. 3. 2023, po končanem pouku skoraj nismo imeli časa dihati, saj smo morali biti ob 15h na železniški postaji v Domžalah, z nahrbtniki in vso ostalo prtljago. Odpotovali smo proti Ljubljani, kjer smo se presedli na vlak proti Kočevju.

V hostlu Bearlog, kjer smo se nastanili, nas je že takoj po namestitvi čakal prvi izziv, skupno kuhanje večerje. Vse, kar smo pripravili, je mamljivo dišalo in bilo zelo okusno.

Ko smo pocrkljali brbončice in želodčke, pa smo se že posvetili prvi pomoči, pakiranju nahrbtnika in natančnemu branju opisa poti in načrta na zemljevidu za naslednji dan.

Klepetanje z MEPI prijatelji je bilo zvečer hudo zabavno in po mnenju učencev čisto prekratko. Naslednje jutro, po okusnem zajtrku, smo se zbrali pred Bearlogom in po skupinah z zemljevidom in opisom v roki odšli dogodivščini naproti. Najprej na Livoldski vrh, do Fridrihštajna in preko Požganega vrha do koče pri Jelenovem studencu. Tam nas je čakalo še kuhanje poznega kosila v naravi in nato samo še spust v dolino. Izkazali smo se kot dobri pohodniki, iskanje poti nam je bilo v izziv, s katerim smo se bolj ali manj uspešno spoprijeli. To je tudi namen hoje v skupini, da sodelujemo, se dogovarjamo, predlagamo in skupaj odločamo.

Po povratku s celodnevnega pohoda smo si spet skuhali večerjo in se nato “igrali” same zabavne igre. Bili smo odlične žabe in še boljši detektivi. Klepet pred spanjem je bil seveda spet prekratek.

Naslednje jutro smo se spočiti in siti odpravili še na raziskovanje mesta Kočevje s pomočjo aplikacije CŠOD Misija.

Po odličnem in zasluženem kosilu nas je čakal še odhod na vlak, vožnja proti Ljubljani in nato avtobus do Domžal, kamor smo prispeli v večernih urah. MEPI udeleženci so se odlično izkazali pri medsebojnem sodelovanju, kuhanju, hribolazenju, upoštevanju dogovorov, smejanju, pogovarjanju, klepetanju in še bi lahko naštevali. Želimo si, da bi prijetna doživetja in občutki še dolgo ostali v naših mislih in nas greli.

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost