Načini prehranjevanja

Število ur tedensko: 1
Letno število ur: 32
Razred: 9.

Glavni namen predmeta je osveščanje učencev o prehrani z vidika zagotavljanja in varovanja zdravja ter nadaljevanje in nadgradnja učnih vsebin, pridobljenih pri predmetu gospodinjstvo.

Učijo se o pomenu ustrezne prehranjenosti za zdravje organizma, spoznajo slovenske narodne jedi, druge načine prehranjevanja (vegetarijanstvo, makrobiotika, bio prehrana) ter njihove prednosti in slabosti, prehrano v različnih starostnih obdobjih, seznanjamo se s prehrano v naravi, v izrednih razmerah in ob različnih praznovanjih.

Sam potek ur je zelo pester, dinamičen, predvsem pa zajema veliko praktičnega dela, kjer lahko učenci pokažejo tudi svoje praktične sposobnosti in so lahko hkrati pri svojem delu zelo ustvarjalni in izvirni.

Znanje, ki ga pridobijo, lahko koristno uporabijo v svojem vsakdanjem življenju in jim je dobra popotnica za ohranjanje zdravega življenja!

Predmet je enoleten, izvaja se po 2. šolski uri skupaj vsakih 14 dni.

(Skupno 308 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost