V petek, 18. 11. 2022, smo imeli 3. razredi naravoslovni dan: tema TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Dan smo začeli z zajtrkom, ki nam je prav teknil. Nato smo se pogovorili o hrani, ki smo jo jedli. Poudarek je bil na ekološko pridelani, lokalni in sezonski hrani. Vključili smo tudi vsebine kulturnega prehranjevanja – bonton.

V drugem delu smo se lotili najrazličnejših aktivnosti. Ogledali smo si dokumentarno oddajo S čebelo do medu, kjer smo izvedeli marsikaj novega. Svoje znanje smo preverjali ob reševanju učnega lista, za sprostitev med delom pa smo zaplesali ob Čukovih Čebelicah. Tudi likovnega ustvarjanja ni manjkalo. Izdelali smo satje in zraven dodali nekaj prikupnih čebelic.   

Iskali pa smo še besede, ki so se nam skrile v mrežo.

Ob tako različnih dejavnostih nam je dan zelo hitro minil.  

Irena Pirš

Objava bo prestavljena v arhiv: sreda 7 decembra, 2022

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost