V petek, 17. novembra 2017, smo imeli v 2. razredu naravoslovni dan. Začeli smo ga z anketo o zajtrku. Ta je pokazala, da večina učencev zajtrkuje, saj se bolje počutijo ter pri pouku lažje sledijo, mislijo in delajo.

Pripravili smo se na ta pomemben jutranji obrok in si z veseljem privoščili tradicionalni slovenski zajtrk: kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Ob tem smo poudarili pomen hrane, ki je pridelana ali predelana v domačem okolju. Pridružili so se nam: predstavnici Občine Domžale, gospa Renata Kosec in gospa Ajda Vodlan, čebelar, gospod Maksimiljan Karba in vodja šolske prehrane, gospa Veronika Škedelj.

Po zajtrku smo se lotili različnih aktivnosti. Ogledali smo si kratek film o naši čebeli – kranjski sivki ter o njej in medu izvedeli veliko pomembnih stvari. Učence je razveselila tudi zgibanka Čebelica, moja prijateljica.

Izdelali smo model piramide, na katerem smo prikazali, kaj je potrebno za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Med delom smo večkrat poskrbeli za gibanje. Zaplesali in zapeli smo ob pesmici Čebelice.

Naravoslovni dan smo zaključili s kvizom in sklepom, da bomo za zdravje še naprej dobro skrbeli.

Zapisala: Aleksandra Starin

(Skupno 592 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost