Otroški parlament je možnost, da se otroci svobodno izražajo, je oblika vzgoje za demokracijo, ki poteka v obliki razprav med mladimi o aktualnih in njim zanimivih ter pomembnih temah.

Na OŠ Domžale smo najprej s predstavniki šolske skupnosti izvedli šolski parlament, v februarju smo gostili bližnje osnovne šole na medobčinskem Otroškem parlamentu, konec marca se je pet naših delegatov udeležilo regijskega parlamenta, 11. 4. pa so se trije naši delegati – osmošolki Nika Flerin in Neva Vidic ter devetošolec Val Majerle – udeležili 33. nacionalnega Otroškega parlamenta v Državnem zboru.

S svojim vzornim pristopom, spoštljivo udeležbo v razpravi in splošno pozitivnim zastopanjem naše šole ter regije so navdušili tako mentorici otroškega parlamenta kot tudi vodstvo naše šole. Za učence pa je bila to zagotovo zanimiva in edinstvena izkušnja, iz katere so se lahko veliko naučili. Kako in o čem so naši delegati razpravljali z več kot 100 otroki iz vseh koncev Slovenije in znanimi obrazi slovenske politike, si preberite spodaj oziroma oglejte v fotogaleriji (foto: Matic Sušnik).

V torek, 11. aprila, je v veliki dvorani Državnega zbora RS potekalo zasedanje 33. nacionalnega Otroškega parlamenta (NOP) v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). 118 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije je razpravljalo o osrednji temi Duševno zdravje otrok in mladih oz. štirih podtemah: Kaj je duševno zdravje?; Vpliv okolja na moje duševno zdravje; Moji viri pomoči; Spremembe za krepitev mojega razvoja. Mlade parlamentarce so pozdravili in nagovorili: predsednica Državnega zbora Republike Slovenije mag. Urška Klakočar Zupančič, predsednik vlade dr. Robert Golob ter predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije ga. Darja Groznik. (vir: zpms.si)

Monika Grašič in Špela Malgaj, mentorici OP

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost