V mesecu januarju smo iz sredstev šolskega sklada nakupili naslednje knjige, ki vas že čakajo v knjižnicah matične in podružnične šole:

Knjige za prvo triado

Vse iz oreha (Ammi Joan Paquette)

Vse iz oreha je zgodba o Emiliji in njenem dedku, ki je pred veliko leti pripotoval čez ocean, da bi si ustvaril nov dom. S seboj je prinesel samo majhen kovček in v žepu oreh, ki ga je posadil na svojem novem dvorišču. Dedek obudi spomin na oreh, ki ga je dal njeni mami in Emiliji pokaže drevesi, ki rasteta drugo ob drugem. To jutro je tudi Emilija dobila svoj oreh na nočni omarici in zdaj ji dedek pripoveduje, kako naj skrbi zanj, da ga bo lahko nekoč posadila ob njegovem in maminem drevesu.

Brez moči je vsak ukrep: Pedenjped ima spet rep (Niko Grafenauer)

Izvrstne nove ilustracije Marjana Mančka, ki je dal Pedenjpedu prepoznavno podobo že pred tremi desetletji, tudi v tej slikanici Pedenjpeda ohranjajo v podobi majhnega fantička z ogromnimi ušesi na veliki, skuštrani glavi.

Ta-novi (Silvia Vecchini)

Očarajo nas sijoče ilustracije neustavljivih, smešnih in nežnih igrač, ki so zelo zaskrbljene, odkar je prišel Ta-novi. Otrok vidi samo njega…

Prijatelja za vedno (Michael Engler in Joelle Tourlonias)

Ježek in zajček sta najboljša prijatelja na svetu. Njuno prijateljstvo je tako trdno, da je težko srečati samo enega. Vse gozdne živali so si želele takega prijatelja. Nekega dne pa je zajčka premamilo veveričino povabilo za igro.

Knjige za drugo in tretjo triado

Zguba: dnevnik: zgodba ne-ravno bleščeče TV zvezdnice (7. knjiga) (Rachel Renée Russell)

Zguba: dnevnik: zgodba ne-preveč priljubljene žurerke (2. knjiga) (Rachel Renée Russell)

Ali se bodo uresničili njeni najhujši strahovi in bo postala največja ZGUBA na vsej šoli?

Nevidna Emmie (Terri Libenson)

V izjemnem in bogato ilustriranem romanu sledimo zgodbi o dveh na videz popolnoma različnih osnovnošolkah: tihi, umetniški in sramežljivi Emmy ter priljubljeni, odprti in sproščeni Katie – kakršna bi Emmy rada bila. Ko razredni nasilnež razkrije vsebino Emmyjinega zasebnega pisma, se na njeno grozo odvijejo vse stiske, ponižanja, drama in dolgčas osnovnošolskih let, a hkrati korak po korak razkriva presenetljiva povezanost obeh deklet.

Strašna šola: Moj brat je velik lažnivec (James Patterson)

Božo Pult je za zabavo kršil šolska pravila. Njegovo spričevalo nikoli ni videlo odlične ocene. V šoli si je pridobil milijon sovražnikov. Si predstavljate kakšen je bil prvi šolski dan njegove mlajše sestre na isti šoli? Seveda so vsi mislili, da je tudi ona takšna! Morala jim je dokazati, da se motijo.

Lucky Luke: Jesse James (Morris in Goscinny)

Le kdo bi lahko rešil to godljo, v kateri so se pomešali namišljeni novi junak, verzi slovitega pesnika in kavboji? Kdo le: Lucky Luke, seveda, s svojim slovitim konjem Jollyjem Jumperjem!

Asterix: Globok prepad (Gosciny in Uderzo)

 Asterix je pred novim izzivom! Poslali so ga v prijateljsko galsko vas, ki jo pesti prav posebna težava: vaščani so razdeljeni v dva med seboj skregana tabora. Spor jih vodi v pogubo in Rimljani so pred vrati! Bodo Asterix in prijatelji uspeli rešiti galsko vasico?

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost