V petek, 24. 1. 2020, smo se učenci od sedmega do devetega razreda, ki smo sodelovali na tekmovanju Male sive celice, odpravili na Pokljuko. Tam smo si ogledali žensko tekmo v biatlonu. Udeleženke so se pomerile na razdalji 15 km.

Po končani tretji uri smo se zbrali v avli šole in pričakali naš avtobus. Vsi smo bili zelo vznemirjeni s polno navijaškega duha. Tudi navijaških rekvizitov, ki so spodbujali slovenski tekmovalki ni manjkalo. Sabo smo vzeli veliko ročno izdelanih plakatov s slovenskim motivom. Vožnja je bila zelo prijetna in zanimiva. Lahko smo se nagledali prečudovite narave, saj smo se peljali skozi Triglavski narodni park (katerega del je tudi Pokljuka).

Ko smo prispeli, smo najprej uživali na snegu, ki je dandanes že prava redkost. Nato smo si ogledali progo, kjer je potekalo tudi tekmovanje. Zasedli smo proste tribune in se prepustili navijaškemu vzdušju. Pred samim začetkom tekmovanja, so organizatorji pripravili odličen program, v katerem ni manjkalo plesa in zabave.

V popoldanskih urah so se začeli posamezni štarti tekmovalk. Našo državo sta zastopali Polona Klemenčič in Lea Einfalt. Ob njunem štartu smo zelo bučno navijali in držali pesti. Med samim potekom tekmovanja pa smo šli tudi na krajši sprehod po okolici, kjer smo spoznali zanimivosti, ki so značilne samo za Pokljuko.

Po končani tekmi smo se počasi odpravili domov. Naši tekmovalki sta napeli vse moči in se potrudili po najboljših močeh. Verjamem da smo nekaj pripomogli tudi mi, ki smo zanju zelo zagreto navijali. Tudi pot domov je bila zelo poučna in zanimiva.

Izlet mi je bil zelo všeč in upam, da se bom podobnih izletov lahko še večkrat udeležila.

Pruša Katarina Matvoz, 9.a

(Skupno 282 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost