Z 2. razredom smo si v sredo, 12. 6. 2024, ogledali angleško lutkovno predstavo. Predstava je potekala na mednarodni Osnovni šoli Danile Kumar v Ljubljani.  Njihovi učenci so uprizorili mini gledališče s senčnimi lutkami in sami ustvarili šest kratkih predstav. Na ogled smo se peljali z vlakom.

Ogled angleške lutkovne predstave je potekal po načrtu. Učenci so med predstavo sodelovali, se držali navodil in kazali zanimanje. Po predstavi smo učiteljice z učenci na prostem v treh skupinah naredile učno aktivnost, vodeni pogovor o predstavi, in krajšo orientacijsko skupinsko  vajo. Nato smo se z vlakom varno vrnili v Domžale. 

Izobraževalno-vzgojni cilji dogodka

Učenci z ogledom lutkovne predstave v angleščini razvijajo slušno razumevanje, krepijo angleško besedišče in prepoznajo prvine gledališkega dogodka z lutkami.  Razvijajo recepcijsko zmožnost s poslušanjem in gledanjem uprizoritve umetnostnega besedila. Po dogodku učenci obnovijo dogajanje, interpretirajo videno in izrazijo svoje doživetje predstave. Učenci se tekom dogodka učijo kultivirano obnašati in ravnati po navodilih spremljevalnih učiteljic.

Vodja dogodka Remenih Natalija s spremljevalnimi učitelji

Objava bo prestavljena v arhiv dne: sobota 31 avgusta, 2024

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost