Naša šola že več let aktivno sodeluje z mladinskim festivalom Bralnice pod slamnikom, ki s pozitivnim pristopom spodbuja k branju v prostem času in poustvarjanju po branju. Po daljšem času smo imeli čast v živo gostiti eno najbolj priljubljenih mladinskih pisateljic, Janjo Vidmar.

Devetošolca Rok Felicijan in Zoja Kušar sta se pogumno lotila nove izkušnje in se z zanimivo in živahno avtorico pogovarjala o njenem pisanju, mladinskih delih in pogledu na svet skozi oči njenih literarnih junakov. Kot pravi Štajerki pisateljici ne zmanjka besed in učence od 7. do 9. razreda je zabavala z različnimi anekdotami, življenjskimi spoznanji in resnicoljubnimi priznanji, ki se prepletajo tudi skozi več njenih del. Zagotovo si bomo vsi skupaj zapomnili, kako dekle in fant ugotovita, ali sta si usojena, kdo je navdihnil lik Elvisa Škorca in kako se človek prelevi iz nekoga, ki sovraži športno vzgojo, v zagrizenega maratonca.

Nič čudnega, da naši učenci in mladina po Sloveniji tako radi vzamejo v roke Princesko z napako, Debeluško, Elvisa Škorca, Barabo, Hišo groze … Katero boš izbral/-a ti? Kar takoj skoči v knjižnico in morda te knjiga navdihne, da se lotiš še sodelovanja v ustvarjalnem natečaju Bralnic pod slamnikom, ki poteka do 5. maja pod imenom Do konca in naprej (več o natečaju preberi tukaj). 

Špela Malgaj

(Skupno 384 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost