V sredo in četrtek, 17. in 18. 6. 2020, je na območju med Domžalami in Moravčami potekala MEPI kvalifikacijska odprava. Namen odprave je bil, da bi udeleženci spoznali zanimivosti in znamenitosti med Radomljo in Savo ter spoznali manj obiskane poti in kotičke Slovenije. Seveda pa je odprava pripomogla tudi h krepitvi medsebojnih odnosov udeležencev.

Prvi dan smo se preko Velikega vrha in mimo cerkve sv. Kunigude odpravili na Oklo, kjer smo si ob obeležju NOB skuhali odlično kosilo. Nadaljevali smo proti sv. Trojici in na poti videli dva spomenika, postavljena v spomin pomembnim dogodkom na ožjem območju v času druge svetovne vojne. Meni so bile zelo zanimive tudi razvaline gradu Konfin in grajski vodnjak.

Tako smo se povzpeli na vrh Murovice ter nadaljevali v Križevsko vas, naše prenočišče. Tam smo se zabavali s kartanjem, kuhanjem in postavljanjem šotorov.

Drugi dan smo se odpravili na Cicelj, od tam pa dna Sv. Miklavž, kjer stoji lepa cerkev.

Po gozdni poti, ki je sledila, smo prišli v vas Podbrdo, od tam pa v Češnjice in na naš cilj, cerkev sv. Marije na Hribcah.

 

 

Seveda pa nam brez mentorjev, s katerimi smo analizirali odpravo, ne bi uspelo.

 

Odprava mi je bila zelo všeč, saj sem se z udeleženci zelo povezala, poleg tega pa sem spoznala še en delček prečudovite Slovenije.

                                                                                                    Pruša Katarina Matvoz, 9.a

(Skupno 405 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost