Na naši šoli se je v prazničnem decembru veliko dogajalo. Učitelji so se zelo potrudili in nam polepšali decembrske dneve. Imeli smo tedne in dneve, namenjene prazničnemu vzdušju in okraševanju.

S tekmovanjem v okraševanju učilnic smo vstopili v praznični december. Tehniški dan smo namenili okraševanju matičnih učilnic – to so delali vsi razredi, na koncu sta pa dva dobila nagrado, in sicer za najlepše okrašeno učilnico na šoli z razredne in predmetne stopnje.

Zadnja dva tedna pred počitnicami sta mentorici Šolske skupnosti pripravili aktivnosti, izzive in naloge, s katerimi smo skupaj ustvarjali praznično vzdušje pred božično-novoletnimi prazniki. Tako nas je na oglasni deski v avli šole vsak dan pričakal nov izziv: reševanje prazničnih matematičnih računov, božične angleške uganke, pisanje zgodbice o Božičku, snežaku ali jelenčku Rudolfu pri slovenščini … Nekatere dneve smo se morali tudi obleči božično ali pa smo imeli izbrano barvo, v kateri smo morali priti v šolo. Tako so bili šolski hodniki polni na primer v rdeče oblečenih učencev in učiteljev.

Pričakale so nas tudi ideje za drobna prijazna dejanja (pridrži vrata neznancu, pohvali sošolca), uganke in slikovne poišči razlike, tekmovanje za najljubšo božično pesem … Oddelki so svoje lepe želje napisali na velike kartonaste bučke, ki smo jih obesili na novoletno jelko v avli, šolske hodnike smo polepili s snežinkami iz papirja. Med odmori smo poslušali božično glasbo, predstavniki Šolske skupnosti učencev pa so za zadnji dan izbrali malico, ki je dobila največ glasov – mesni burek.

Praznično vzdušje se je zaokrožilo še s šolsko proslavo, ki smo si jo z veseljem ogledali vsi učenci in učitelji. Na počitnice smo se tako odpravili polni pričakovanj in pripravljeni na praznike.

Eva Jurjec, šolska novinarka
in mentorica Špela Malgaj

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost