Februar je med drugim tudi mesec varne rabe interneta. Še posebej v tem mesecu potekajo izobraževanja na temo varne rabe ter opozarjajo na pasti, na katere lahko naletimo na spletu.

V okviru izobraževanja Spletne brihte so domžalski osnovnošolci tekmovali v spletnem kvizu o varni rabi interneta. Sodelovali so učenci od 5. do 9. razreda domžalske šole in učenci predmetne stopnje ihanske šole.

Učenci so se pri reševanju izjemno zabavali, vsakemu pravilnemu odgovoru je sledilo neznansko veselje. Pokazali so, da poznajo pravila obnašanja na spletu ter imajo precej znanja o varni rabi digitalnih tehnologij, učitelji pa upamo, da znajo znanje uporabiti tudi v praksi.

V spletnem kvizu je tekmovalo preko 20000 učencev slovenskih osnovnih šol od 4. do 9. razreda, pri tem jih je več kot 15000 odgovorilo na vseh 32 vprašanj. S tem so učenci postavili nov Guinnessov rekord v najbolj množičnem hkratnem reševanju spletnega kviza.

Za sodelovanje se zahvaljujem vsem učencem ter staršem, ki ste svojim otrokom izjemoma dovolili uporabo mobitelov in tablic v šoli, razrednikom ter ostalim učiteljem za pomoč pri izvedbi.

Katarina Koderman

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost