V okviru festivala Bralnice pod slamnikom sta drugošolce v petek, 25. 1. 2019, obiskali pisateljica Nina Mav Hrovat in predstavnica Miš založbe Irena Miš Svoljšak.

Srečanje smo pripravili v avli šole. Pisateljica nam je predstavila veliko svojih knjig in nam eno izmed njih tudi prebrala.

Nekaj njenih knjig, ki imajo poučno vsebino, smo prebrali tudi mi: O miški, ki je zbirala pogum, O kralju, ki ni maral pospravljati in Neredko. Po branju smo izvedli različne dejavnosti: dramatizacija pravljice o miški, ustvarjanje verzov oziroma pesmice za miško, ki s petjem obogati uprizoritev pravljice; ilustracija pravljice o kralju, zapis povedi in razstava ilustracij v avli šole; ilustracija odlomkov o Neredku, razvrščanje slik od začetka do konca zgodbe ter pripoved o delu zgodbe, ki jo ilustracija zajema.

S predstavitvijo dejavnosti smo pisateljico zelo razveselili. Zaupala nam je, da je za ustvarjanje potrebno veliko domišljije. Iz svoje čarobne torbe je vzela skrinjico, polno domišljije in čarobno palico. Previdno je odprla skrinjico in med učence spustila še nekaj domišljije. S čarobno palico in s pomočjo čarobnih besed učencev je črno-bele risbe v knjigi spremenila v slike različnih barv.

Pripravili smo tudi nalogo za pisateljico, da bi izmed devetih narisanih ilustracij pravilno razvrstila dogajanje v zgodbi, pa nam je za izvedbo zmanjkalo časa.

Učenci so aktivno sodelovali v pogovoru s pisateljico Nino Mav Hrovat in jo na zaključku prosili za avtogram.

                                                                                                          Zapisala Aleksandra Starin

(Skupno 379 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost