ponedeljek, 19. 12. 2022

Po prihodu v CŠOD Radenci smo se razporedili v sobe ter razpakirali prtljago. Po kosilu smo se odpravili na pohod do Velike Radenske stene in istočasno spoznali tudi okolico. Po ogledu filma o črnem močerilu (črna človeška ribica) pa smo šli na večerni sprehod z lučkami. Pred spanjem smo igrali odbojko in božali mucka.

Mila Glumac, 9. a

torek, 20. 12. 2022

Drugi dan je 9. a začel z oblikovanjem belokranjskih pisanic, medtem ko je 9. i plezal po plezalni steni. Po končanih dejavnostih smo se zamenjali. 

Po kosilu smo učenci 9. a imeli orientacijo in poučevanje o kompasu in njegovi uporabi, nato pa je sledil še orientacijski tek. Učenci 9. i pa so imeli delavnico “z ITK v naravo”. 

Po večerji smo imeli večer socialne in gledališke igre, kjer smo na komičen način stopili v vlogo nekaterih naših učiteljev.

soba 10 (Dominik Cerar, Karlin Stanek, Gal Ukmar, Antonijo Marninović in Matic Vaupotič)

sreda, 21. 12. 2022

Tretje dopoldne v ŠVN smo preživeli v naravi. Iz CŠOD smo se ob 9h zjutraj odpravili na pohod do Starega trga, kjer smo imeli tudi malico. Obiskali smo cerkev sv. Jožefa, kjer smo si lahko ogledali (še nedokončane) jaslice. Za “nagrado” smo lahko šli v bližnjo trgovino. Okoli 13h smo se vrnili v dom in pojedli kosilo, kasneje pa smo imeli prosti čas.

Medtem ko smo učenci 9. a spoznavali belokranjske plese ter dva tudi zaplesali, so se učenci podružnične šole Ihan v naravi učili vezati vozle. Kasneje smo se pri aktivnostih zamenjali.

Po večerji smo učenci 9. a spoznali kačo Newtona, učenci 9. i pa so se odpravili na nočni pohod.

Po večernih aktivnostih smo lahko pod nazorom učiteljev božali domske domače živali: činčilo in mongolski puščavski podgani.

Tea Vomš, 9.a

četrtek, 22. 12. 2022

Po zajtrku smo spoznali belokranjsko pogačo, ki je ena izmed tradicionalnih jedi v Beli krajini. Po končani degustaciji mlečnih izdelkov in pripravi pogač smo se še preizkusili v lokostrelstvu.

Popoldan smo se učenci 9. a odpravili po pripomočke za izdelavo kratkih animiranih filmčkov, 9. i pa je imel orientacijo po vasi in orientacijski tek.

Po večerji smo vsi skupaj imeli nepozabno večerno zabavo, kjer smo pekli hrenovke, jedli naše pogače ter plesali ob glasni glasbi. Nekateri so tudi ostali brez glasu.

soba 9 (Filip Andrić, Nemanja Bosić, Mikel Fotivec Mujkanović, Leon Milović in Martin Zajc)

petek, 23. 12. 2022

Učenci bodo šolo v naravi zaključili z druženjem pri raznih namiznih igrah, z nordijsko hojo in tekmovanjem v lokostrelstvu.

Po kosilu in razglasitvi zmagovalcev se odpravimo proti domu. Ker bodo učenci prišli domov polni vtisov in zgodb, ki vam jih bodo pripovedovali, menimo, da današnji foto utrinki niso potrebni.

Za konec vam vsem skupaj želimo lepe praznike in srečno v novem letu.

učitelji spremljevalci

Objava bo prestavljena v arhiv dne: četrtek 12 januarja, 2023

(Skupno 1.007 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost