V petek, 22. aprila 2016, je bil v avli  OŠ Domžale letni nastop šolskih pevskih zborov s  temo »Z glasbo v kino«.

Na oder so najprej prišli člani ansambla Non Plus Ultra, ki so za uvod v naše glasbeno popotovanje zaigrali glavno temo iz filma Vojna Zvezd. Po bučnem aplavzu je povezovalec Luka Štiftar s prijetno dobrodošlico na oder povabil najmlajše nastopajoče, Cici pevski zbor, ki se je za najmlajše nastopajoče zelo dobro odrezal.

Za najmlajšimi so oder zasedli večji pevci Otroškega pevskega zbora, ki so peli že dvoglasno. Njihove pesmi smo prepoznali iz nekaterih risank (Levji kralj, Ariela) in slovenskih filmov (Čisto pravi gusar, Sreča na vrvici). S svojim petjem so pričarali prijetno vzdušje in veselje na obrazih poslušalcev. Naš letošnje ustanovljeni šolski ansambel Non Plus Ultra (Urban Beg – klavir, Anamarija Berdajs – violina, Ajda Kričaj – flavta, Nik Milek – klarinet, Val Milek – kitara, Luka Štiftar – violina), se je po aplavzu pevcem zbora zopet predstavil s še eno zelo dobro odigrano in poznano skladbo. Zaigrali so namreč pesem z naslovom Skyfall iz filma James Bond.

Nato pa so na oder prišli pevci Domžalskega mladinskega pevskega zbora. Pevcev ni bilo veliko, vendar so nas navdušili z večglasnim petjem in izjemnim duetom. Zapeli so pesmi iz filmov in nadaljevank. Dirigirala jim je mlada zborovodkinja Andreja Jeretina. Ko so odpeli svoje se jim je pridružil Mladinski pevski zbor OŠ Domžale. Skupaj so zapeli pesem Hallelujah in nas s svojim petjem spomnili na risani film Shrek.

Naš mladinski pevski zbor je zapel še dve pesmi, ki sta bili povzeti iz muzikala Mačke in risanke Anastazije. Občinstvo jih je pospremilo z aplavzem in kmalu zatem so na odru že stale pevke Dekliškega pevskega zbora Flora, ki so skupaj z našimi mladinci zapele pesem Somewhere Over The Rainbow (Čarovnik iz Oza). Pevke Dekliškega pevskega zbora Flora, pod vodstvom zborovodkinje Jane Lamberšek Starbek, so nas s svojim mogočnim petjem močno presenetile.

Za konec pevskega druženja smo vsi nastopajoči zapeli še vsem znano pesem Ne čakaj na maj. Videti je bilo veselje na odru in skupno petje nam je bilo v zabavo. Po dolgem bučnem aplavzu so se zahvalili kitaristu Gašperju Pircu, učiteljici Jani Lamberšek Starbek, članom ansambla Non Plus Ultra in dirigentki Andreji Jeretina. Po končanem nastopu smo se nastopajoči lahko posladkali s piškoti in s še kakšnim dobrim priboljškom.

Zapisali učenki 6. c: Julija Skobe in Katarina Hribar

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost