V soboto, 12. 11. 2022, se je na osnovni šoli Komen odvijal debatni turnir za osnovnošolce. Osnovno šolo Domžale so zastopale kar štiri ekipe.

Na turnirju je sodelovalo 30 ekip, od tega 14 ekip začetnikov in 86 debaterjev, od tega 54 debaterjev začetnikov.

Debatirali smo na debatno trditev ˝Športniki so boljši vzorniki kot znanstveniki˝.

Impromptu debatna trditev je bila ˝Učenci bi morali ocenjevati svoje učitelje in učiteljice.”

Debaterji OŠ Domžale smo vse skupaj pobrali več kot pol priznanj in nagrad, ki so bile podeljene na tem turnirju.

Pri ekipah začetnikih je peto mesto osvojila ekipa Žabarji, ki jo sestavljajo: Neva Vidic, Tinja Fetih in Vid Žagar. Tretje mesto je zasedla ekipa Limonina trava, ki jo sestavljajo: Zara Kosec, Neža Drenovec in Gaber Slana. Drugo mesto je osvojila ekipa Hitri polži, ki jo sestavljajo: Žan Skube, Maša Gorenc in Jan Skube, in prvo mesto je osvojila ekipa Proelium, ki jo sestavljajo: Karlin Stanek, Mila Glumac in Julija Vasle.

Skupno med vsemi ekipami pa so bili rezultati naslednji: ekipa Limonina trava je osvojila sedmo mesto, ekipa Hitri polži je zasedla peto mesto ter ekipa Proelium je osvojila odlično četrto mesto.

Med govorci začetniki je peto mesto osvojil Jan Skube, četrto mesto je osvojila Zara Kosec, tretje mesto Žan Skube, drugo mesto Neža Drenovec in prvo mesto Mila Glumac.

Med deseterico najboljših govorcev na turnirju pa so bili na devetem mestu Žan Skube, na osmem mestu Neža Drenovec in na drugem mestu Mila Glumac.

debaterka Zara Kosec, 7. a

Objava bo prestavljena v arhiv dne: sreda 14 decembra, 2022

(Skupno 455 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost