Zborovski bum – množična prireditev, je pevski koncert, ki se je pred epidemijo že nekajkrat odvila v Mariboru. Na odru je združila okrog 7.000 pevcev iz cele Slovenije, ki so zapeli skupaj. Ta tip prireditve je bil letos prenesen na območne revije, na mini Zborovske BUM-e, kar pomeni, da so vsi sodelujoči zbori hkrati nastopili z istim programom na posebni lokaciji.

V torek, 31. maja, smo pevci iz otroških in mladinskih pevskih zborov z 10 šol odšli v Poletno gledališče v kraju Studenec. Otroški in mladinski pevski zbor iz PŠ IHAN  je spremljala in naučila 10 novih pesmi  naša zborovodkinja mag. Špela Kasesnik.

Oder in sedeži za publiko so bili na srečo pod streho (tisti dan so bile temperature neznosne). Najprej smo imeli nekaj časa za namestitev, da smo poklepetali ipd., nato pa so nam povedali in pokazali kje bomo na odru stali. Kmalu po tem smo začeli z vajo. Odšli smo skozi vse pesmi (bilo je res naporno, saj nas je bilo več kot 400 in peti usklajeno ni tako lahko, zato smo nekatere pesmi večkrat morali ponoviti). Po končani vaji so nam razdelili malico.

Okoli 17.40 so že začeli prihajati različni gledalci (s seboj so morali prinesti samo dobro voljo in nobenega denarja). Ob 18.00 je bilo vso občinstvo že tam in začeli smo z nastopom. Najprej smo zapeli slovensko himno, po tem je prišel na oder napovedovalec (ker nas večina ni vedela točnega zaporedja pesmi nam je napovedovalec s svojim govorom namignil katere skladba bo naslednja) in sledilo je še nekaj pesmi. Pesmi Dan ljubezni in Pustite nam ta svet sta vsem na obraz privabili kakšno solzo. Tudi meni osebno sta mi ti dve pesmi najljubši. Občinstvo je bilo navdušeno tudi nad pesmijo Zemlja pleše. Res mi je bilo všeč kako so začeli ploskati v ritmu z melodijo

Imeli smo tudi glasbeno spremljavo (klavir, bas kitaro in cajon).

Med nastopom pa sem seveda pogledala malo po občinstvu, če bi kje opazila svoje starše, ampak namesto njih sem opazila veliko drugih meni poznanih ljudi. Zato se mi je zdelo prav in sem kasneje nekatere  vprašala kaj so si mislili o nastopu. V večini so mi rekli, da jih je najbolj ganila naša usklajenost, številčnost nastopajočih (400 pevcev ni malo), vzdušje (tega je bilo res v veliki meri), pozitiven odnos od odraslih ter kvaliteta izvedbe. Res mi je bilo lepo slišati vse te lepe komentarje (tudi moji starši so nas zelo pohvalili). V prvi vrsti pa je sedel tudi skladatelj, pesnik, pedagog in dirigent Tomaž Habe in spremljal naš nastop. Eno njegovih pesmi smo tisti dan tudi zapeli-Sončna.     In če prej nisem vedela, mi je zagotovo zdaj postalo jasno, da naš trud ni šel v nič.

Zapisala Ava G. T. , učenka 7. razreda PŠ IHAN

(Skupno 259 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost